Mēs informējam, ka mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Nospiežot “piekrītu”, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Savu piekrišanu varēsiet a Sīkdatņu politikā.
Atpakaļ uz sarunām

Konditore INĀRA

     Iepazīstieties! Tā ir mūsu gardumu meistare Ināra – atsaucīga, sirsnīga un ar spēcīgu vizuālo sajūtu par to, kā skaistāk un gaumīgāk.  Ināra Liepkalnos gardumus cep jau sešpadsmito gadu un mums ir patiess prieks par profesionalitāti un veltīto enerģiju, lai pie jums nonāktu gardākie un skaistākie Liepkalnu našķi!

🔸Kā sākas Tavs ceļš Liepkalnos?
Pēc profesijas esmu kvalificēts pavārs un virtuves lietas man it nemaz nav bijušas svešas jau no pašas bērnības, jo arī mana mamma bija pavāre. Bieži gāju pie viņas, piepalīdzēju darbos. Mamma mēdza cept arī tortes un dažkārt darījām to kopā. Varētu teikt, ka tur guvu pirmo iedvesmu. Turklāt pavāra profesiju varēja apgūt tepat Valmierā –  negribēju braukt prom, dzīvot kopmītnēs. Ar lielu prieku katru dienu devos uz mājām. Liepkalnos sāku strādāt kā maiznieks –  formēju maizes kukulīšus, nedaudz strādāju arī pie baltmaizes mīcīšanas. Pēc gada sāku darboties konditorejā. Strādājot blakus, var redzēt, kas notiek konditorejā, kas maiznīcā. Šajās profesijās nav milzīgas atšķirības. Ja izproti principus, esi domājošs – visu var apgūt un iemācīties.

🔸Kādas bija pirmās sajūtas?
Esmu izgājusi cauri visiem posmiem – dažādu mīklu mīcīšana, formēšana, raudzēšana, cepšana. Sākumā bija uztraukums vai viss sanāks, vai gala rezultātus būs labs.  Arī tas pats pīrādziņš ir jāmāk sagatavot tā, lai turas ciet. Jāsaprot cik ilgi jāraudzē, cik  jācep. Laika gaitā sortiments ir krietni paplašinājies un šobrīd ikdienā sanāk arī daudz darboties pie eklēriem, mazajām kūciņām –  garšu daudzveidība ir ļoti liela.

🔸 Kas Tev patīk, strādājot par konditori?
  Strādāt pēc labākās sirdsapziņas, redzēt, ka rezultāts ir izdevies un dzirdēt no svešiem cilvēkiem komplimentus.  Jā!  Vislielākais prieks ir zināt, ka cilvēkiem garšo! 💛Jārēķinās, ka konditora darbs sākas ļoti agri un piecos sākam jau darboties.  Patīk, ka zinu – ar ko sākšu, zinu cik ilgā laikā kas man ir jāizdara. Diena paiet ļoti ātri. Dažkārt pat liekas, ka stundas ir nedaudz par īsu. 
  Protams ir fizisks nogurums, bet man patīk kustība, darīšana tūlīt un, protams, forši, ka, izņemot gardumus no krāsns,  var redzēt uzreiz rezultātu. Jā,  galvenais ir rezultāts, pašu procesu var pielāgot ērtāku sev, darīt arī mazliet citādāk. Darbs man ir kā otras mājas. Mēs darbā pavadām ļoti daudz laika, tāpēc svarīgi, lai tas patīk. Un man patīk!

🔸 Kādi ir Tavi vaļasprieki?
 Man patīk rokdarbi. Vajag tik iesākt vakaros pa mazītiņām un tad gribas ātrāk un ātrāk visu pabeigt. Labprāt adu – vislabāk man patīk adīt zeķes.  Dažkārt arī kaut ko notamborēju. Ja tamborēju, tad pārsvarā lielas lietas, ko var ātri uzmeistarot, piemēram, šalles, pēdējo, ko notamborēju, ir trīs vienādi pončo – sev, māsai un draudzenei. Patīk šūt, piemēram, šī konditoru cepurīte ir šūta. 
Man patīk arī pastaigāties bez jebkāda mērķa, patīk brīži, kad var atpūsties un nedarīt neko. Piemēram, aizbraukt uz jūru, gulēt smiltīs un skatīties debesīs.
Agrāk, kad bērni bija mazi, nodarbojos ar vēderdejām. Likās daudzpusīgi un skaisti. Pati deja un tērpi ar vizuļiem un kruzulīšiem. Bērnībā iemācījos spēlēt flautu, šo aizraušanos nomainīja mīlestība pret zirgiem un neilgi nodarbojos arī ar jāšanas sportu.

🔸 Ko noteikti ieteiktu nogaršot arī citiem?
   Svētkos noteikti ieteiktu Ābolu – biezpiena kliņģeri ar trifeļu glazūru, kā arī man personīgi ļoti garšo jaunais Ābolu – karameļu kliņģeris ar kārtainajām drumstaliņām un griljāžu.
Tiem, kuriem patīk biezpiena gardumi, noteikti garšos arī Biezpiena-persiku plātsmaize.

Kūkām ir jābūt saldām, gardām un skaistām, jo tās piešķir īpašo svētku sajūtu! 😊